Inzerce

Kvalitní plynový gril, který koupíte na hawaj.cz vám zajistí skvělé letní chvíle s přáteli na zahradě


30 min
Bezlepkové bylinkové masové placky Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Lenka Škulinová

Bezlepkové bylinkové masové placky dvojka trojka Suroviny

Krůtí placičky: 850g krůtího maso - mleté 100g bezlepková strouhanka 8-10 ks čerstvé tymiánové snítky 1 lžička řecké bylinky 1 lžička worcester omáčka 1 lžička balzamikového octa 1 jarní cibulka špetka sůl slunečnicový olej Bramborové lupínky: 4 větší brambory slunečnicový olej



Příprava

Tymiánové lístečky zdrhneme ze stopky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. V misce smícháme všechny ingredience kromě soli a důkladně promícháme (přidáme více strouhanky dle nutnosti, aby nám maso drželo lépe při sobě). Nakonec maso jemně osolíme těsně před tvořením karbanátků, aby nám nepouštělo zbytečně vodu. Brambory nakrájíme na tenké plátky (lupínky). Teflonovou pánev vytřeme olejem, pořádně nahřejeme a z obou stran pomalu opečeme jednotlivé bramborové lupínky. Poté přidáme cca lžičku oleje, vytvarujeme (raději tenčí) masové placky a z obou stran též opečeme. Podávala jsem s bramborovými lupínky, cikánskou a švestkovou omáčkou (OTMA).

 

 
Poznámka

Placičky i lupínky jsou prakticky "smažené" nasucho, což je výhodné zejména při nedostatečné funkci slinivky, žlučníku či štítné žlázy, navíc se netopí v oleji a neubírají chuť bylinek. :)

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: Ne 23. srpen 2020, 11:05:00 CEST Zobrazeno:2874 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Milánský řízeček,  Cuketové \"lasagne\",  Králík s hroznovým vínem,  Jogurtová pizza,  Bezlepková sváteční šunka,  Plněné omelety,  Špagety s rozšlehanými vejci,  Vepřový guláš,  Štěpánská pochoutka,  Plněné papriky,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.    Pohyb, sport a cvičení.