Bramborové tyčky | |
Autor receptu: Klub celiakie Brno |
Suroviny 15 dkg másla nebo Hery 15 dkg vařených brambor 10 dkg mouky Mantler 5 dkg pohankové mouky sůl, kmín, sezam vejce na potření |
Příprava Do mouky s trochou soli dáme nasekané máslo a jemně strouhané nebo prolisované studené brambory. Rychle zpracujeme těsto. Rozdělíme na polovinu, vyválíme postupně dvě placky (posypeme z obou stran mantlerem) a každou přeložíme na třetiny. Znovu vyválíme tenkou placku, nakrájíme rádýlkem, dáme na plech vymazaný sádlem, potřeme vejcem, sypeme kmínem, solí, sezamem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 ºC asi 10 minut až zčervenají. Dávka je na 2 plechy.
|
Poznámka Tyto tyčky jsou výborné jen čerstvé, nepečte je na víc dnů.
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepí hodnocení je 5 hvězdiček |
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Pá 9. duben 2010, 17:54:02 CEST | Zobrazeno:12456 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Těsto na housky nebo Pizzu, Bezlepková palačinka, Bezlepkové brynzové halušky, Listové těsto , Khaki marmeláda, Kynuté těsto (vánočka..), Pizza na panvici, Bramborové tyčky sýrové, Pomerančový likér do cukroví, Nádivka tety Sáry,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Kontakt
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Partneři stránek:
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Vechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.
Pohyb, sport a cvičení.