Inzerce

Kvalitní plynový gril, který koupíte na hawaj.cz vám zajistí skvělé letní chvíle s přáteli na zahradě


1 h 30 min
Bezlepkové perníčky od Nominalu Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Nominal

Bezlepkové perníčky od Nominalu Suroviny

• 200 g bezlepkové mouky Nomix, • 1 ks vejce, • 80 g moučkového cukru, • 30 g tuku, • 60 g medu, • 1/2 lžičky perníkového koření (skořice, badyán, hřebíček, anýz, trocha pepře), • 1/2 lžičky sody.



Příprava

Med i tuk rozehřejeme a důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi. Těsto pak zabalíme například do mikrotenu, aby neokoralo, a uložíme v chladu (nejlépe alespoň do druhého dne). Těsto rozválíme na dobře pomoučněné ploše (je velmi vláčné) na tloušťku asi 0,5 cm, poté můžeme začít vykrajovat tvary. Pečeme na plechu (použít můžeme pečící papír nebo plech vysypat) při teplotě asi 160 až 170 °C. Použijeme spodní a horní ohřev nikoliv horkovzdušný režim, aby se perníčky zapékaly pomalu a postupně. Pečeme přibližně 12 až 15 minut (podle velikosti). Ihned po upečení ještě horké lehce potíráme rozšlehaným vejcem s trochou vody, aby perníčky získaly lesk. Takto jsou připravené ke zdobení cukrovou polevou. Pokud budeme perníčky potahovat čokoládovou polevou, není třeba je potírat vejcem. Pokud perníčky nechceme zdobit polevou a jsou určeny hlavně k jídlu, můžeme ke snadnému dekorování zvolit půlky oloupaných mandlí. Ty přitlačíme k těstovému tvaru ještě před pečením.

 

 
Poznámka

bez popisu

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: Čt 11. prosinec 2014, 18:45:12 CET Zobrazeno:10531 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Ovocna torta,  Jáhlový nákyp,  Banánová svačinka,  Bezlepkový ořechový nákyp s ovocem,  Výborné a snadné banánové lívance,  Palačinky,  Pohankové ovocné knedlíky,  Bezlepkový velikonoční mazanec,  Bezlepkové perníčky od Nominalu,  Rýžový nákyp s ovocem ,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.    Pohyb, sport a cvičení.