Bezlepková sváteční šunka | |
Autor receptu: Helena Vychová |
Suroviny 1 kg kuřecího masa (popř. vepřového) 25 g (cca vrchovatá lžíce) soli nebo rychlosoli (v případě rychlosoli bude šunka růžová) lžička cukru 0,10 l vody |
Příprava Čerstvé maso nakrájíme na větší kousky. Sůl, cukr rozpustíme v 0,1 l vody a roztokem zalijeme maso a pečlivě promícháme. Do nádoby šunkovaru vložíme mikrotenový pytlík a do sáčku vkládáme po vrstvách připravené maso, každou vrstvu řádně stlačíme, aby se vyplnil celý prostor nádoby. Po naplnění sáčku položíme na maso přítlačný talíř a uzavřeme šunkovar. Nádobu uložíme na dva dyn do lednice. Po dvou dnech maso v nádobě vložíme do hrnce s vodou a 2,5 hod vaříme o teplotě nepřesahující 80 stupňů celsia, nesmí se vařit. Po ukončení vaření se nechá maso v šunkovaru vychladnout, popř. vychladíme vložením do studené vody a dále v lednici. Po vychlazení (cca po 1,5 - 2 hod) vyndáme šunku z nádoby.
|
Poznámka Šunka je velmi jemná, delikátní. Obsahuje pouze čisté maso, bezlepkovost 100 % zaručena. Nízké náklady!!
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček |
Komentáře
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Ne 5. prosinec 2010, 19:55:18 CET | Zobrazeno:19523 krát |
Jogurtová pizza, Kuřecí stehna na pomeranči, Skotská vejce, Štěpánská pochoutka, Špagety s rozšlehanými vejci, Pečené mleté placičky, Králík na olivách, Kuře na zelí, Milánský řízeček, Mleté bifteky s brambory,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.