25 min
Žemlovka | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Autor receptu: Host |
![]() |
Suroviny 8 rohlíků ( housek bezlepkových ), 3/4 litru mléka, 50 dkg jablek, 3 vejce, rozinky, skořice, 5 dkg krystalového cukru, 5 dkg másla. |
Příprava rohlíky nakrájíme na kolečka, oloupané jablka na slabé plátky, pekáček vymažeme máslem a střídavě plníme vrstvami rohlíků máčených v mléce a jablky, které posypeme cukrem se skořicí a rozinkami. Poslední vrstvou jsou rohlíky. Zalijeme je zbytkem mléka, rozmíchaného s vejci a lžící cukru, povrch pokropíme rozpuštěným máslem. Do žemlovky můžeme přidat měkký tvaroh. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme teplé, posypeme moučkovým cukrem a pokropíme rozpuštěným máslem.
|
Poznámka bez popisu
|
Hlasování Pro tento recept jse již hlasoval/a |
Komentáře
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Ne 7. březen 2010, 21:35:22 CET | Zobrazeno:19093 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
BEZLEPKOVÝ PUDING S HORKÝMI MALINAMI, BEZLEPKOVÝ PUDING S HORKÝMI MALINAMI, Palačinky, Puding z orčaty, Bezlepkové lívance, Bezlepkový ořechový nákyp s ovocem, Banán v kakaové omáčce , Jáhlový nákyp, Rýžová kaše s hruškami, Bezlepkové perníčky od Nominalu,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.