zeleninové karbanátky | |
Autor receptu: Radek |
Suroviny Ingredience pro 5 porcí: Hraška 250 g jemně strouhaná nebo krájená zelenina 500 g nebo jiná směs koření – sůl, pepř, kmín, dle libosti kari, chilli… můžete přidat jakékoliv bylinky – majoránku, oregáno, bazalku, tymián čerstvě utřený česnek voda olej na smažení |
Příprava Hrašku důkladně promícháme všemi ingrediencemi, já si ráda pridám nějaká ty semínka – lněné, sezamové, trošku ovesných vloček nebo i kukuřičné corn lupínky nejsou špatné. Podle šťavnatosti zeleniny přidáme vodu, tak aby se s těstíčkem dobře pracovalo. Těsto by nemělo téct, mělo by být lepkavé. Je-li směs příliš řídká, bude se při smažení rozpadat, naopak je-li směs příliš hustá, budou karbanátky po usmažení tuhé. Taková hustější hořčice. Polévkovou lžící nabíráme odměřené množství těsta a rychle vhazujeme do horkého oleje. Nebo si můžeme udělat úplně mini kousky – seškrabujeme jednou lžičkou z druhé do rozpaleného oleje. (výborná chuťovka pro návštěvu). Karbanátky smažíme zvolna z obou stran, tak aby uvnitř nezůstaly syrové. Po vyndání je necháme na sítku okapat Z těsta můžeme také tvarovat kulaté karbanátky, které nejprve obalíme ve strouhance a pak je osmažíme. Místo smažení můžeme karbanátky upéci v troubě na plechu a po upečení lehce potřít olejem – zde bych doporučovala tužší těstíčko
|
Poznámka Na přípravu karbanátek můžeme použít jakoukoli zeleninu, kterou máme po ruce a podle potřeby smíchat i více druhů, přdat houby (v případě masa, maso na sekanou). Osobně jsem vegetariánka, tak zvolím příklad se zelenou, ale záleží čistě na Vás, na co máte chuť. Používám zeleninu syrovou, mraženou i tepelně upravenou, jemně nastrouhanou. Výborný je celer, kapusta, zelí, cibule. květák, pórek, mrkev …
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepí hodnocení je 5 hvězdiček |
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Út 29. březen 2011, 17:12:42 CEST | Zobrazeno:14921 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Bramboráky, Bramborové koblihy, Bezlepkové vegetariánské lasagne, BEZLEPKOVÉ PLACIČKY , Klářiny bramboráky, Noky se špenátem a čerstvým sýrem, Lehký brokolicový koláč, Zapečený lilek se sýrem, Bezlepkové těstoviny s houbovou omáčkou, Bramborový nákyp s kedlub,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Kontakt
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Partneři stránek:
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Vechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.
Pohyb, sport a cvičení.